Bir benzin istasyonunun otoyol üzerinde olup olmadığını veya yoldan sapmanız gerekip gerekmediğini bilmenin püf noktası

Hepimizin başına gelmiştir: sürmek ve aniden ışık yanarak onu takmanız gerektiğini bildiriyor yakıt. Ya da acı çekmek mekanik sorun Ya da var fizyolojik nedenler acilen aranmak için benzin istasyonu. Eğer bizi de yakalarsa tam yolculukbir şekilde olsun geleneksel yol veya birinde otoyolistediğimiz çıkışı görsek de görmesek de bulduğumuz ilk çıkışı kullanma eğilimindeyiz. servis istasyonu. Çünkü er ya da geç bulacağımızı varsayıyoruz. Ancak bu hepimizin başına da geldi: Bir kez yoldan saptığımızda yakınlarda herhangi bir benzin istasyonu bulamıyoruz ve bulduğumuzda zaten birkaç yol kat etmiş oluyoruz. kilometre. Bunun için sorun Çok var hileler çok kolay.

İlk numara, sağduyu: Benzin istasyonu direğine dikkat edin. Eğer öyleyse, yakınlarda olması çok muhtemel. Aslında bu işaretler genellikle size servis istasyonlarının bulunduğu mesafe hakkında bilgi verir. Ancak tam yerini belirtmezler.

Trafik işaretleri: mavi veya yeşil

Bir sonraki numarayı takip etmek daha da kolaydır. Ehliyetinizi aldığınızda bunu öğrenmeniz gerekiyordu. Hatırlamıyorsanız hatırlatalım: Önemli olan şu hususlara dikkat etmektir. trafik sinyalleri simge ile pompa. Genel bir kural olarak, belirtiler karayolları Mavi renktedirler ve yalnızca panel, daha düşük sıradaki rotalar (geleneksel olanlar) olduğundan yeşil veya beyaz olabilen acil bir çıkışı işaretlerse renk değiştirirler.

Bu renk şemasına devam edersek, acil çıkış paneli mavi ise servis istasyonu otoyolun kenarında olacaktır. Aksine yeşil, benzin istasyonunun yakınlarda olduğunu ancak otoyol üzerinde olmadığını gösterir. Ayrıca beyaz panel, benzin istasyonunu bulmak için otoyoldan çıkıp geleneksel yoldan devam etmeniz gerektiği konusunda uyarıyor.

Karayollarının farklı bir standardı var

Alakalı haberler

Bu hileler yalnızca otoyollarda işe yarar. Ücretli otoyollarda, düzenlemeler benzin istasyonlarının her zaman yolun kenarında bulunması gerektiğini zorunlu kılmaktadır. Ayrıca hizmet alanları arasındaki mesafeler de planlanıyor. Aralarındaki minimum aralık 20 kilometre, maksimum aralık ise 40 ile 60 kilometre arasındadır.

Son olarak, servis alanlarının tam konumunu gösteren ve durakların önceden planlanmasına olanak tanıyan otomobilin navigasyon cihazını veya mobil uygulamalarını da kullanabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir