Yaz aylarında en çok kesilen 10 DGT cezası

İle yeni Trafik Kanunu3 Aralık’ta Temsilciler Meclisi tarafından onaylanan ve en son yürürlüğe giren 21 MartTrafik Genel Müdürlüğü (DGT) eskilerin bir kısmını sertleştirdi yaptırımlartanıtmanın yanı sıra yeni para cezaları Ve sınırlamalar yollarda.

Bu nedenle tatildeyseniz veya kısa bir süreliğine de olsa tadını çıkarmak için dışarı çıkmayı planlıyorsanız, yolculuklar da artacağından normalden daha fazla trafik kontrolüyle karşılaşabilirsiniz.

Gözaltıların etkisini azaltmak amacıyla DGT, en azından hafta sonları yapılan geziler için seyahat için en kötü zamanları gösteriyor. Cuma günleri en karmaşık dönem, çoğu insanın iş gününü bitirip ayrılmaya hazırlandığı saat 16:00 ile 22:00 arasıdır.

Cumartesi günleri, cuma günü dışarı çıkamayan ve günü en iyi şekilde değerlendirmeye çalışanların tercih ettiği saat 09.00-13.00 saatleri arasında tercih edilmemesi tercih ediliyor.

Pazar günleri arasında daha fazla trafik kaydedin 19:00 ve gece yarısı, rutine devam etmek için eve dönmeden önce tatili veya hafta sonu tatilini aceleye getirme genel eğilimi göz önüne alındığında.

Alakalı haberler

DGT’nin kontrolleri artırmayı ve takviye devriyeleri kurmayı planladığı yer burasıdır. seyahat güvenliği. Ve bu devriyeler sürücülere para cezası verilecek.

Trafik devriyelerinin genellikle yaz aylarında en sık verdikleri 10 ceza şunlardır:

Hız yapmak. Mart ayından bu yana, daha önce sollama için izin verilen ekstra 20 km/s hız sınırı kaldırıldı. Limitlerin aşılması halinde verilecek cezalar, limitlerin aşılıp aşılmadığına göre değişmektedir. küçük ihlaller (100 avroya kadar para cezası), ciddi 200’e kadar ve çok ciddi bir şey 500 euroya kadar çıkabiliyor. Örneğin, 20 km/saat sınırı olan bir yolda 21 ile 40 km/saat arasında hız yaparsanız 100 Euro’ya kadar para cezasıyla karşılaşabilirsiniz. Bunu 41 ila 50 km/saat arasında yaparsanız 300 Euro ödeyebilirsiniz. 51 ile 60 km/saat arasında ise 400’e kadar; 61 ile 70 arasında 500’e kadar ve 71’den fazla, 600’e kadar.

Alkol. DGT’ye göre alkol, trafik kazalarında en sık karşılaşılan risk faktörlerinden biridir ve ölümcül kazaların %30 ila %50’sinde mevcuttur. Alkolmetre 0,26 mg/l ile 0,50 mg/l arasında bir değer gösteriyorsa, ihlal çok ciddidir ve dört puan kaybına ek olarak 500 euro mali ceza da uygulanacaktır. 0,50 mg/l’den büyük ve 0,60 mg/l’ye kadar bir rakamın kaydedilmesi durumunda ceza 1.000 euro, puan kaybı ise 6 olacaktır.

Güvenlik mesafesi. Kanuna göre, ani frenleme durumunda araca çarpmadan durabilmenizi sağlayacak yeterli güvenlik mesafesine uymamak ciddi bir ihlal olup, 200 euro para cezasına ve ehliyetinizden dört puan kaybına yol açmaktadır.

Sigara izmaritini pencereden dışarı at. Yaz aylarında yangın riski çok yüksektir. Aslında yol işaretleri bu tehlikeye karşı uyarıda bulunuyor. Bu nedenle DGT, araçtan sigara izmariti atan sürücü veya yolcuya 200 avroya kadar para cezası ve ehliyetten dört puan geri alma cezası veriyor.

Parmak arası terliklerle sürüş. Her ne kadar yasak olmasa da (tıpkı gömleksiz veya çıplak ayakla yapmak, dirseğinizi camdan dışarı çıkarmak veya araç kullanırken bir şeyler yiyip içmek yasak olmadığı gibi), bir trafik memuru bu eylemleri “sürücüler” diye cezalandırabilir. Aracınızı kontrol etmek için her zaman sürücü koltuğunda olmalısınız.” koşulları. Ceza 200 avroya kadar çıkabiliyor.

Cep telefonunu kullanın. Kaza yapma ihtimalini dört kat arttırdığı için en ciddi olanlardan biridir. Trafik otoritesi, kullanmasanız bile sadece elinizde taşıdığınız için size ceza kesebilir. Bu yaptırım 200 avro para cezası ve ehliyetten altı puan silinmesini içeriyor.

Benzini bitmek. Sürücünün, yolun ortasında görüşün zayıf olduğu bir noktada mahsur kalması gibi “kendisi için bir risk veya tehlike durumuna” neden olması “ihmalkar sürüş” olarak değerlendiriliyor. Bu, 200 avroya kadar mali cezayla sonuçlanabilir.

Ehliyet taşımamak. 2008 yılından itibaren araçta sigorta poliçesi veya son ödeme makbuzunun bulundurulması zorunlu olmayıp, ehliyet, dolaşım izni ve Teknik Muayene kartının (ITV) bulundurulması ve yürürlükte olması gerekmektedir. ) aracın. Araç. Yolculuğun kısa olup olmadığına bakılmaksızın. Giymemek, yaklaşık 10 avro kadar küçük bir para cezası gerektirir. Fiziksel olarak taşımanıza gerek yoktur, myDGT ‘app’ aracılığıyla dijital formatta taşınabilir.

Sol şeritte sürün. Sol şeritte uygunsuz şekilde araç kullanmak ciddi bir ihlal olarak değerlendiriliyor ve dolayısıyla 200 avroya kadar para cezasına çarptırılıyor. Aynı yönde birden fazla trafik şeridinin olduğu bir yolda, sollama haricinde her zaman sağ şeridi kullanmalısınız.

Paket veya valizlerin koltuklarda, üst kısımda sabitlenmeden taşınması veya hayvanların yanlış taşınması. Sürücünün müdahalesi veya dikkati dağılması, görüşü veya başka bir özelliği olamaz. Bu nedenle paketlerin veya paketlerin düzgün bir şekilde sabitlenmemesi veya arka tepside gevşek olarak taşınması (bağlamadan veya sabitlemeden) veya evcil hayvanın korumasız olarak taşınması ve koltuklarda serbestçe hareket etmesi halinde 80 avro ile 200 avro arasında para cezası gerekir. yükün araçtan fırlama riski vardır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir